Baking time!!!

Today it's baking time!
Ingen har dykt upp än men snart så.. snart

Disciplinen börjar titta fram.

Äntligen, nu kanske disciplinen börjar titta fram, en månad försent gör väl inte så mkt.... eller? denna vecka är en början på en tid av disciplin, arbete och precision, försöka iaf. Nej skämt åsido så går det faktiskt att plugga hemifrån så länge som man går upp i tid. Fredrik och jag kom på en lysande idé igår medan vi hade fullt upp med att hinna med intrigerna i dejtingprogrammet "Lite sällskap", varför inte ringa och väcka varandra på morgonen, si sådär 08.30?
Kan rekommendera detta knep, funkade alldeles utmärkt... svårare var det att få upp Dalahästen.

Sightseeing!

Jag har fruktansvärt ont i mina fötter, ja det får man när man spatserat längst gatorna och lekt turist. Amanda och Jimmy är på besök och har dessutom aldrig varit i Berlin förut. Vilket betyder att en hel del sightseeing måste göras.
Vi hann med en hel del bla ett konstgalleri kallat Tacheles, vilket består utav en nerlagd galleria som ockuperats av pretentiösa konstnärer som sett till att gallerian fått nytt lliv igen. Vi var endast där i 1 h men man behövde mer tid.
Som ett skönt avslut på dagen begav vi oss till Hasir, den bästa turkiska restaurangen i Kreuzberg, för att avnjuta en god lammstek.
Nu har jag träningsvärk, i både ben och mage.

Nu vill jag hem!

...till Manteuffelstr.
Har hittat ett ok bibliotek idag, ett bibliotek som inte byggdes om eller hade äckliga alkisar springandes utanför.
-
Citat " Ja men jaha, ett bibliotek? Ja men det kanske vore ngt.... jag hänger nog på"
Malin 24 år, strax innan utgång kl 00.00 Tisdag/Onsdag

Tummen upp för det!
Imorgon kommer Jimmy och Amanda, då blir det sightseeing, fika och shopping.... kan inte bli mkt bättre =)

Majskolv Boogie!

Vi har en av Berlins bästa grönsaksmarknader precis utanför dörren här i Kreuzberg, därför fick vi stor cravings på majskolvar... 12 stycken majskolvar för att vara exakt.
Bjöd över Malin, Fredrik och Malins kompis Jossan på middag och kladdkakemuffins.... SMASKENS!

Det är en sorgens dag idag.....

Det kan inte finnas många som har missat gårdagens och nattens tumult?
Först var vi glada, väldigt glada....
Sen gick det upp för oss att SD hade fått 5.7 % och en vågmästarroll.

Rösta!

Idag är det äntligen början på ett slut..... fram till klockan 20.00 är det röstning som gäller. Välj nu rätt!

Deutsch sprechen?

Ny vardag, nya tag. Igår kväll gjorde vi massvis med muffins, tyvärr var de sk "muffinsformarna" inte de bästa vilket resulterade i en "sockerkaksplåtskaka" istället för muffins i formar. Gott var det iaf.
Nu över till ngt viktigare.... studier!


Röstkort, ja Tack!

Idag är det en historisk dag för mig, Jag har nämligen varit och röstat vid den svenska ambassaden här i Berlin, trots regn och rusk. Fick dessutom Magnus att rösta på ett bra parti i Landstingsvalet så nu är mamma extranöjd..... vi har säkrat din framtid inom sjukvården mamma.

Brända bullar på Bengt!

Idag fick Malin och jag för oss att baka bullar, vi hade alla ingredienser......... förutom Bakformar.

Western Comfort Hostel

Här i Berlin finns det mesta som inte finns i Sverige, iaf när det gäller skumma affärsidéer. Zum Beispiel, Western Comfort Hostel. Där bor du inte bara på ett hostel utan till havs. Hostlet befinner sig på en båt. Jag å ena sidan tyckte det såg rätt najs ut med ett övre däck där man kan sola, ta en öl eller bara chilla när vädret tillåter. Magnus å andra sidan kände mest skabbfaktor.
Förutom att upptäcka nya affärsidéer spatserade vi längs floden Speer hela vägen runt i övre Kreuzberg. Det var riktigt härligt. Magnus fick också träna på sina tyska kunskaper =)

Kino-Wetter

Idag har det varit en grau dag,ett riktigt Bio-väder och därför hittade vi på lite roligare saker än att sitta hemma eller att gå på bio ( inte för att bio är trist).
På jakt efter de eftertraktade HM som tydligen skulle ligga synligt på Fredrichstrasse gav vi oss ut i det gråa Berlin. HM hittade vi allt, tre stycken faktiskt varav två var endast för kvinnor och barn ( till Fredriks stora besvikelse).
Slutligen efter mkt gnäll hittade vi ett HM MAN för de båda manliga i vårat herrskap, tyvärr passade det inte riktigt männen som besvikna och tomhänta kom ur butiken.
Som plåster på såren tog de sig en varsin Donut vid Dunkin Donut. Det är inte lätt att vara man i Berlin.
Branderburger Tor tog vi oss en titt på iaf medan grabbarna fick sig en varsin donut.
På kvällen blev jag och Magnus bjudna hem till Anders och Ami för lite förkylningssoppa som skulle motverka alla kommande sjukdomar. Smaskens!

Sushi mit nehmen bitte!

Efter den hemska upplevelsen vid biblioteket tog vi raskt U-bahn hemåt och styrde istället fötterna mot det omtalade sushi-stället precis på hörnet av vår bostad. Där mötte vi upp Fredrik och Malin som också dem var sugna på lite rå fisk. Till Fredriks stora besvikelse fanns det inge nigiri med advocado och makin visade sig innehålla grillad lax istället för massa grönsaker.
Det smakade helt ok men nästa gång blir det inte grilled lax inte.
Priset för allt detta var skamligt billigt - 6,5 €  för 8 bitar + stor misosoppa = Bargin!!!
Malin gillade det minsann

Bibliotek i all ära.

Att plugga hemifrån kan lätt bli tråkigt och ännu mera svårt med tanke på all tillgång till internet, mat, tv, musik.... allt som INTE har med plugg att göra. Detta gäller då mig, Magnus klarar det finfint...ett tag iaf. När han har diciplin har jag ingen och vice versa. Därav drog vi dagen till ära hit, till det bibliotek ngnstans i Kreuzberg vi nu befinner oss vid.
Kännetecken för ett bibliotek:
  • Tyst
  • Mysigt (oftast)
  • Många platser att sitta vid
  • Lugn och ro
Detta bibliotek missade alla typiska kännetecken, det bullrar och bankas för fullt ( ombyggnation), man får inte sitta överallt... nej det är till för die Kinder och det är absolut inte mysigt ( har just nu förmodligen en uteliggare bredvid mig som luktar 40 % fulsprit och verkar ha fel på hans luftrör ( låter konstigt när han andas).
Förutom dessa avstickare från det ett bibliotek brukar kännetecknas som har de iaf fri internet och det betyder ju allt.
Speciellt när man ska plugga distans...... eller?

Marknad på Arkonplatz

Idag vaknade vissa vid 08.30, somliga vid 09.00 och vissa vid 11.00. Jag tillhör den senare typen. Trots denna sena uppgång lyckades vi ta oss till en ENORM marknad i närheten av Bernauerstr (3 hållplatser  norr om Alexanderplatz) där det var allt annat än tomt. Jag har aldrig i mitt liv skådat så många stånd och så många prylar till försäljning. Mitt i allt vimmel fanns mysiga hak där man kunde få sig en falafelrulle för ynka 3€ eller kanske en strudel?
Pricken över i:et var det fina vädret och den berömda utomhus-Karaoken.
Bis Bald!
Lisa
Här ska det allt shoppas
Karaoke på hög nivå

Tre har blivit fyra!













Äntligen har vi blivit fullt antal här nere, Malin anlände klockan 06.00 till Berlin Hbf. Fredrik var där och mötte vilket märktes på Ikea.( Se bild)

På kvällen bjöd Malin och Fredrik in till preparty och vi träffade lite nytt folk, danskar och norrmän som var mkt trevliga. Det roliga var att Danskarna och norrmännen hade svårt att förstå varandra men båda kunde förstå vad vi sa.
Kvällen bar ut på klubb runt 01.30 men jag, Fredrik och Magnus lyckades smita in på baren bredvid- Roses.
Den baren gillar jag skarpt, speciellt den lesbiska bartendern som man blir lite smårädd för samtidigt som man gillar henne.



Igenkännande text.


Blodsocker på noll, Pommes med Brunsås? Nix, detta var inte Fredriks dag

Zu Hause

Här har vi då vårt fina mysiga hem, som just nu är ännu mysigare - köpt massa ljus, växter och sånt som livar upp.





Badrum med konstig toa


Sovrum


Vardagsrummet/ JÄTTErummet/ Galleriet


Köket med den läskiga gasugnen/spisen

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0