Hejdå vänner!

I helgen har vi haft fin besök från Schweden igen, Anna, Hugli, Stina och Jill kom hit för att fira Fredrik och hänga med oss några dagar. Vi gick bland annat till Judiska monumentet för ca 20e gången, åt Döner Kebab, drack massvis med öl och självklart besökte vi Renate på söndag morgon, morgonen till ära var det mask-tema och ohne mask, ohne Renate så om man inte fixade en egen mask a la Magnus-style gick det mkt bra att köpa en för 2€ vid ingången. Inte nog med det så var Kameleont-rummet ett bollhav vilket gjorde Stina galen - KAN MAN ANNAT ÄN ÄLSKA RENATE!!!!!
Over and out!

Nya lyan!

Så här ser det ut där vi bor nu =)

Fint va!

Sjuk men müs-kväll!

Nu e det Torsdag minsann och i morgon får vi fint besök av minst 2 kompisar, Jill och Hugli =) Det är ju en speciell person som just nu befinner sig i samma rum som oss som kallar sig Frippo på Fb, som fyller år. Hur mkt han fyller ska jag väl inte vara elak och avslöja men det är jämna siffror.
Helgen kommer bjuda på liten mini-träff hos mig och Magnus i vårat nya crib med våra svenska gäster och lördagen, ja då var det ju den där Frippo som ska ha stort stohej på Neue Grünstr.
Det vankas kalas i helga med andra ord.

Ich bin Krank!

Japp det stämme, jag och Magnus är sjuka. Magnus har tappat( stukat) foten och jag har smittats av ngn skandinavisk förkylning som satt sig för att stanna i min hals. Så går det när man får mysigt besök ifrån Svea.
Min syster och hennes man kom till oss i tisdag och det har varit promenader i stadsdelar, restaurangbesök och utekvällar på schemat så man får väl skylla sig själv om man blir lite sne i immunförsvaret.
I fredags kom Ekman hit men med ett ngt lugnare schema inplanerat. Vi har spenderat kvällarna med LAN, Schloss öl, Tysk gourmémat och förhoppningsvis ett favoritbesök på Roses om halsen tillåter. Har gett upp försöket med att försöka göra mig förstådd på apoteket med min skoltyska: Ich brauche ein hrmmm....bandage?
Ngt vi har hunnit med nästan varje vecka som vi bott här är att g och äta på restaurang ( sjukt billigt). Om ni vill ha ett bra restaurangtips så gå till Englers Unikat på Samariterstraße 17 17 i Fredrichain, där serverar de riktig tysk husmanskost som tex Klöße och Saurkraut.
Nu ska jag återgå till mitt tillfrisknande igen.
Ciao!

Nu har vi flyttat.

Temporärt bor vi hos Malin och fredrik på Neue Grünstr och måste säga att det är bra mysigt att ha ett kollektiv ihop. Fredrik och jag irrar runt som två hönor medan Magnus och Malin tagit an den mera lugna rollen.

Men läget var ju bättre förr.

RSS 2.0