Turist i VästBerlin

Vissa saker bör man ta sig tid att se när man är i en stad som Berlin.  Hösten 1989 föll den kända Berlinmuren och Väst blev förenat med Öst. Trots att det är över 20 år sedan muren föll och man börjat få en balanserad arkitektur i hela Berlin kan man fortfarande se stora skillnader mellan Väst och Öst, inte minst här i Kreuzberg som förresten tillhör Väst (vilket man inte kan tro om man tar en promenad i kvarteren).

En typisk gata i Kreuzberg, gatukonst och små barer i varje hörn


Om vi istället tar en titt på hur det kan se ut i Väst är det en aning annorlunda. Jag och Magnus begav oss till Kurfürstendamm där den gamla tyvärr sönderbombade kyrkan Kaiser- Wilhelm-Gedächtnis Kirche finns. Mellan år 1944-1945 bombades kyrkan sönder under flera anfall och blev sig aldrig lik igen. Trots krig och tid är kyrkan fortfarande en stor attraktion och om du orkar slåss med turisterna så ska du absolut ta dig en titt på det som finns kvar.
Bredvid Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis har vi en del av den nya kyrkan, klocktornet, som byggdes 1961.
En ngt för modern kyrka för min smak.


Den nya kyrkan från 1961 i samma stil som klocktornet.


Väst har som sagt en hel del att bjuda på men jag måste säga att ÖstBerlin är mera charmigt och framförallt billigare och mindre turistat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0